Despre

LeCTura
Este un proiect editorial conceput de un grup independent de tineri care au în comun pasiunea pentru lectură. Revista are drept obiectiv principal încurajarea lecturii şi cultivarea interesului pentru cărţi în rândul mureșenilor. Totodată reprezintă un mod de a renunța la a sta deoparte și a constata. Un mod de implicare activă în viața orașului.

Ne definim:
Suntem tineri. Suntem activi. Ne petrecem nopţile pe Facebook şi dimineţile cu ziare la cafea. Citim bloguri, citim cărţi, citim reviste și ziare. Citim subtitrări, etichete și anunţuri. Citim pe budă, în parc, în fotoliul de acasă sau pe plajă. În tren sau prin floarea-soarelui. Nu citim gânduri, dar zâmbim autentic. Povestim. Fiecare cum simte, cât înţelege.

Scriem.

Fiecare sub o formă sau alta. Fiecare în felul lui. Scriem un altfel de texte; articole sincere, izvorâte din trăiri, din pasiuni, din viață. Scriem texte lipsite de înverșunare, în care nu dorim să combatem nimic. Nu criticăm, ci încercăm să construim. Nu luptăm împotriva a ceva, ci pentru ceva. Articolele sunt locurile în care nu facem nici un compromis. Credem că astfel putem edita un alt fel de revistă. Pentru că nu relatăm, ci scriem.


Membri fondatori

Oana Hodade

fondator, editor

Cătălin Hegheș

fondator, fondraiser, editor asociat

Vlad Lipovanu

fondator, graphic designer, departament comunicare

Mihaela Romonti

fondator, fotograf, departament evenimente

Echipa Lectura

Olga Efremov

Paul Socol

Ligia Voro

Excelează ca jurnalist. Din condeiul ei multe persoane de vază din Tîrgu-Mureş au ieşit şifonate. Cu toate acestea, când e să vorbească despre ea, îi vine mai greu. La LeCtura ne-a desfiinţat bună parte din articole, dar i-a fost puţin peste mână când i-am propus să scrie.

Scarlett Dan

Chiar aşa te cheamă, Scarlett? Scarlett sau Dan? Şi eşti la liceu? Şi scrii? Şi ai un blog? Ăsta e al tău, scarlett-kirsch-ro.blogspot.com? Şi părul tău aşa e, ondulat natural? Şi îţi place să citeşti? Şi mergi la teatru? Şi mai crezi în poveşti? Şi… şi… şi…

Irina Pintilie

Studentă la Medicină. Cu bursă. Citeşte mult peste cam cât vă gândiţi voi. Pare cuminte, dar nu ratează concertele mari din ţară, iar dacă s-ar pune la o sesiune de umblat prin cluburile de rock o noapte întreagă, nu ştim câţi ar putea să ţină pasul.

Roxana Maria Cotruş

Zâmbește. Când nu zâmbește, râde. Între timp, scrie și pictează. E și studentă la litere, și totodată sprijinul nostru, atunci când vine vorba de corectura revistei. Și toate le face bine. Despre Roxana putem spune că e omul care știe cum să dea culoare vieții.

Alice Mihalache

Alice are un blog cu umor, oalicecuelice.blogspot.com. Alice are o pastilă de bun simţ, pe clopotel.ro. Alice stă în Bucureşti, România. Alice spune despre ea că nu e doar un cap, dar despre cap este vorba. Alice e Alice.

Alex. Popa

Nu ştim când doarme. Îi mai zice şi Party animal. Trăieşte viaţa din plin. Își duce limitele până la maxim, iar când a ajuns acolo încearcă să și le depăşească. A dovedit-o cu Let’s do it, Romania! și acum urmează LeCtura, care e mai nebună de fel și trebuie pusă un pic la punct.


Oameni

 


Adriana Strete, Ana Alfianu, Monica Moldovan, Anca Szoverfi, Nicoleta Popescu, Cătălina Miciu, Mihai Pintilei, Laurentiu Blaga, Raul Coldea